Työntekijät

Ajas Internet-ajanvarauksen ohjesivustosta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli kertoo miten työntekijöiden hallinta toimii.

Työnkulku

Tyontekijat1.png

Aloita klikkaamalla "Työntekijät"-painiketta ohjelman ylälaidassa. Ohjelma avaa alla näkyvän lomakkeen.


Työntekijät.png

Toimipisteen valinta

Valitse ensin lomakkeen yläreunan pudotusvalikosta (1) toimipiste, jossa olevia työntekijöitä haluat muokata.

Työntekijän valinta

Valitse työntekijä, jota haluat tarkastella klikkaamalla tämän nimeä. Jos haluat luoda uuden työntekijän, paina "Lisää uusi". Hallinta luo uuden työntekijän oletusnimellä "Etunimi Sukunimi" ja valitsee tämän automaattisesti muokattavaksi. Valitun työntekijän tiedot ilmestyvät tietokenttiin (2), joissa voit muokata tietoja.

Nimi ja sähköposti

Voit muokata työntekijän nimeä ja sähköpostiosoitetta.

Näkyvyys nettivarauksessa

Työntekijän voi "piilottaa" nettivarauksen asiakaspuolelta painamalla kohtaa "Nettivaraus", jolloin asiakas ei voi varata aikaa tältä työntekijältä. Syy tähän voi olla esimerkiksi se, että tämä työntekijä on osa-aikainen ja saa aikoja vaikka yllättävien poissaolojen sattuessa.

Työntekijä on näkymätön, kun kohdassa "Nettivaraus" ei ole ruksia.

Poissaolot

Valitessasi työntekijän, myös hänen poissaolonsa ilmestyvät näkyviin (3). Voit muokata työntekijän poissaoloja painamalla "Lisää/Poista poissaoloja".

Ohjeet poissaolojen hallintaan täällä.

Työntekijän poistaminen

Valitse ensin työntekijä listalta ja paina sitten "Poista". Hallinta pyytää varmistusta poistamiselle. Huomaathan, että poistaminen ei ole peruttavissa (siksi hallinta pyytää varmistusta) eikä se vaadi myöskään tallentamaan erikseen.

Lopuksi

Jos olet muokannut työntekijää, paina "Tallenna". Paina tätä aina ennen uuden työntekijän valintaa tai luomista tai uudet tiedot eivät pysy.

Työntekijät varausnäkymässä

Työntekijät näkyvät varausnäkymässä eri tavoin riippuen siitä, onko käytössä päivä- vai viikkonäkymä. Varausnäkymästä voit lukea lisää sivulta Varausnäkymä.

Päivänäkymä

Tyontekijat3.png

Päivänäkymässä työntekijät näkyvän varausnäkymän yläosassa vierekkäin.

Viikkonäkymä

Tyontekijat4.png

Viikkonakymässä voi tarkastella vain yhtä työntekijää kerrallaan. Valitse haluamasi työntekijä valikosta varausnäkymän yläosasta, "Asiakaspalvelija"-sanan alta.